Şcoli creştine, închise pe motiv de „discriminare”

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Şcolile creştine din Marea Britanie au intrat sub supraveghere specială după ce o inspecţie a descoperit prezenţa unor „atitudini discriminatorii” în rândul elevilor. Durham Free School ar urma să fie închisă deoarece copiii au dat răspunsuri care intrau în contradicţie cu valorile unei „societăţi deschise”. Întrebat de un membru al poliţiei gândirii despre musulmani, un elev a răspuns printr-o referinţă la terorism, motiv suficient, se pare, pentru a opri activitatea şcolii.

Conform profesorilor de la Durham, evenimentul a fost singular, iar atitudinea inspectorilor a indicat mai degrabă dorinţa de a se conforma la agenda guvernamentală a diversităţii decât o îngrijorare reală privind educaţia tinerilor.

„Când viitorul unor şcoli întregi atârnă de câteva scurte conversaţii cu elevi, se ridică semne serioase de întrebare”, a declarat unul din profesorii şcolii.

Pe lângă Durham Free School, în atenţia guvernului a intrat şi Grindon Hall Christian School, din aceleaşi motive, cu toate că şcoala are rezultate foarte bune. Insă ceea ce are importanţă în ochii guvernului nu coincide niciodată cu ideile părinţilor, iar asaltul împotriva creştinismului poate fi deghizat sub un număr infinit de forme. Sub pretextul toleranţei şi deschiderii, am putea asista în curând la spectacole cu gropi de lei, doar că de data aceasta ele vor fi făcute „ştiinţific” în numele unor valori calpe.

FOTO: dailymail.co.uk

Articole similare

Top