Catolicii țin post pentru încălzirea globală

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Catolicii vor ține Postul Paștelui (și) pentru încălzirea globală, la recomandările unei asociații foarte influente din zona Vaticanului, intitulată “Catholic Cilmate Movement”. Așadar, începând cu 18 februarie, credincioșii Papei vor posti și se vor ruga pentru acțiune în direcția rezolvării problemelor climatice.

Inspirația grupului în această acțiune provine de la Papa Francisc, care a avertizat de nenumărate ori asupra încălzirii globale și a celorlate neajunsuri cauzate de impactul omului asupra vremii.

“Propunem ca în timpul acestei perioade să ne rugăm și să postim pentru reînnoirea relației pe care o avem cu creația și pentru frații și surorile noastre în sărăcie care deja suferă consecințele rezultate din influența omului asupra medului”, se arată în comunicatul organizației. De asemenea, Catholic Climate Movement nu se oprește doar la tehnici spirituale, ci adresează și un mesaj politic pentru liderii planetei pentru a menține creșterea temperaturii globale sub nivelul de 1,5% față de perioada preindustrială.

Ca notă amuzantă, în mesajul trimis de catolicii ecologiști există și un set de instrucțiuni foarte precise despre condițiile în care ar trebui ținut postul, asemănător celor găsite pe diferite produse și aplicații.

Acum e limpede că dacă o mișcare e putredă, imediat își va găsi și Vaticanul locul printre adepți. Iar asta se poate vedea ușor doar frunzărind istoria ecumenismului, a isteriei extraterestre, a marxismului sandinist și acum, a încălzirii globale. În cazul de față, organizația catolică se discreditează din capul locului când acceptă drept axiomatice constatările IPPC, un institut de studiere a climei dominat de fraudă. Dar dacă ultimii trei papi au avertizat asupra schimbărilor de climă, ce poate face credinciosul catolic în fața infailibilității?

FOTO: Mazur/catholicchurch.org.uk

Articole similare

Top