Există și proprietari de cinema care refuză “Fifty shades of gray”

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Deborah Proby, posesoarea cinematografului “Raven’s Cry Theatre” din SUA, a intrat în atenția presei după ce a decis să nu difuzeze filmul “Fifty shades of gray” în propriul cinematograf. Motivul refuzului de a rula pelicula nu a fost legat de scenele nud, ci de practicile sadomasochiste și de sclavie din film.

„Este exact ce nu aș vrea să se întâmple fetelor tinere și impresionabile care se gândesc la eroul romantic Harlequin – acest om rece, indiferent, ticălos disfuncțional. Are o grămadă de bani. Arată bine. Dar scuză asta comportamentul său?”, s-a întrebat retoric Deborah Proby.

Femeia a mărturisit că a trecut în tinerețe prin experiențe traumatizante, care au făcut-o să perceapă mai ușor pericolul filmului.

“E uimitor cât de ușor poți fi atras de asta (de bătăi – n.r.), să îți pierzi percepția sinelui și a identității personale, chiar dacă tu crezi că ești tare”, a mărturisit Proby.

Întrebată dacă nu o deranjează absența profiturilor, proprietara cinematografului a declarat că nu o supără deoarece se descurcă destul de bine, iar concurența poate încasa liniștită surplusul de clienți.

Deborah Proby își poate exercita nestingherită dreptul de a decide ce rulează și ce nu deoarece încă nu există grupuri de presiune BDSM suficient de puternice pentru a acuza discriminarea și intolerața.

FOTO: Todd Mecklem/Flickr

Articole similare

Top