Un nou triumf al Științei: s-a descoperit gena infidelității!

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Oamenii de știință de la Universitatea din Queensland, Australia, au ajuns la concluzia că o anumită genă este responsabilă pentru infidelitatea femeilor. În urma unui studiu extins asupra ADN-ului și stilului de viață, realizat pe un eșantion de peste 7000 de persoane, principala descoperire a fost prezența, în proporție ridicată, a genei AVPR1A în rândul femeilor infidele.

Ca dovadă în plus pentru teza lor, cercetătorii au adus și argumentul existenței acestei gene în rândul unor animale care se disting prin promiscuitate și cruzime. La oameni, fiecare persoană are doua gene de acest tip, câte una moștenită de la fiecare părinte, dar variațiile afectează mai ales femeile.

“În linii mari, aceste descoperiri confirmă fundamentul genetic al promiscuității”, a afirmat unul dintre oamenii de știință implicați în acest proiect. Cu toatea acestea, a existat o surpriză din partea cercetătorilor, care au mărturisit că se așteptau ca factorii culturali și cei sociali, în conjuncție cu anumite date genetice, să joace un rol mult mai important.

Anul trecut, un studiu al aceleiași universități releva că infidelitatea ar putea fi moștenită, fără să indice gena responsabilă. Mai precis, comportamentul a 63% dintre bărbații care înșeală și a 40% dintre femei poate fi explicat pe baza interferențelor genetice.

Ideea de bază este simplă: orice ar face indivizii, există o explicație științifică la îndemână prin care să le fie absolvită orice vină. Dacă totul se reduce la determinismul genelor, nu mai poate fi vorba în niciun fel de responsabilitate sau vină. Totuși, rămâne problemă suferinței, a trădării și a tuturor celorlalte afecte colaterale în astfel de drame, dar aici Știința deja ne-a anunțat recent că este pe cale să vindece iubirea, așa că putem sta liniștiți că, în curând, vom avea și aici o soluție clinică. Asta dacă nu se va descoperi, în urma unui studiu peer-review, că fidelitatea și atașamentul constituie anomalii ale unor gene.

FOTO: Angelo Domini/Flickr

Articole similare

One Comment;

 1. gheorghe said:

  Stiinta se tot “straduieste” sa “dovedeasca” mai multe:
  – suntem un fel de maimute
  – e “corect” sa-ti omori copiii
  – poti sa faci orice, cu oricine – fiindca omul se afla intr-un Unicvers – holograma
  – exista materie chiar daca nu se poate dovedi
  – este sanatos ceea ce omoara (otravirea alimentara de exemplu)
  – etc.
  Aceasta este stiinta – a devenit religie, deja; reiigia bolovanului, credinta in atotputernicia mortii (adica, a ne-viului, indefinibil “stiintific”).
  Bazandu-se initial pe eperiment, masura, cauzalitate a “evoluat” la absolutism ateu, adresandu-se simturilor limitate pentru limitarea mentala prin diversitate si coloristica “scenaristica”.
  Asa poate “munca” lor aduce glorie si bani, acestor “preoti” ai minciunii care lipesc de realitatea obiectiva o gramada de minciuni scornite prin aplicarea de tehnici fanteziste, tehnologii inaccesibile (si poate ca si inexistente, de fapt) si idei promocate si de New Age dar si de ideologii ateisti.

Comments are closed.

Top