PRB: Opriţi naşterile şi dispare încălzirea globală

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Încălzirea globală nu va putea fi stopată câtă vreme nu se trece la controlul naşterilor, apreciază un ONG american foarte influent, Population Reference Bureau (PRB). Potrivit organizaţiei, creşterea populaţiei contribuie la efectul de seră, aşa că „planificarea familială” ar putea „ajuta” oamenii să îşi limiteze numărul de copii.

„În cele din urmă această măsură ar conduce la o reducere semnificativă în viitor a emisiilor de dioxid de carbon, deoarece, chiar dacă aceste emisii tind să fie mici în ţările unde creşterea demografică este înaltă, evidenţele prezente arată că emisiile pe cap de locuitor cresc şi ele pe măsură ce naţiunea se dezvoltă”, se arată în documentul Population Reference Bureau.

PRB, alături de alte organizaţii similare, va încerca să impună „planificarea familială” pe lângă tema „Dezvoltare în acord cu clima”, un program derulat de Naţiunile Unite. Prin această iniţiativă birocratică, ONU ar urma să aloce pentru controlul populaţiei fonduri generoase din cele 10 miliarde alocate pentru ajutor de mediu în ţările sărace. Doar preşedintele Obama a propus să direcţioneze trei miliarde spre acest program din bugetul anului viitor al SUA.

În primul rând, ar trebui precizat că de fiecare dată când se vorbeşte despre planificarea familială se are întotdeauna în vedere reducerea populaţiei. Apoi, detaliile financiare pot fi ignorate fără pagubă, deoarece miza binomului „încălzire globală-reducerea populaţiei” este întotdeauna reducerea populaţiei, iar acest obiectiv are de-a face strict cu ideologia. Practic, după cum poate verifica oricine foarte pe scurt, toată tema schimbărilor climatice a apărut în contextul discuţiilor despre reducerea populaţiei, animate de aceleaşi grupuri de elită care înainte de Al Doilea Război Mondial se ocupau de eugenie. Pentru a vă da seama cine suflă în pânzele umflate ale acestor fundaţii, este suficientă o privire pe pagina publică a donatorilor, iar aici apar acelaşi nume fascinante.

Argumentul împotriva celor care vor reducerea populaţiei pentru salvarea naturii rămâne cel clasic: de ce nu începeţi prin a da voi un exemplu omenirii despre cum trebuie să se „reducă”?

FOTO: Annette Bernhardt/Flickr

Articole similare

Top