Studiu “dezamăgitor”: Oamenii cred încă în Dumnezeu, refuză organismele modificate genetic şi contestă încălzirea globală

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Un studiu publicat în revista americană “Science” a pus pe gânduri comunitatea ideologilor de stânga deoarece relevă discrepanţa de opinii între oamenii obişnuiţi din SUA şi comunitatea ştiinţifică în privinţa unor chestiuni aflate la ordinea zilei şi considerate decisive. Potrivit studiului, americanii cred în Dumnezeu, au îndoieli în privinţa caracterului benefic al organismelor modificate genetic şi contestă rolul omului în încălzirea globală.

Astfel, 31% dintre respondenţi au afirmat că Dumnezeu i-a creat pe oameni în forma prezentă, în timp ce alţi 24% au susţinut că a existat o evoluţie, dar controlată de Divinitate, ceea ce i-a făcut pe redactorii unei reviste să considere “dezamăgitoare” răspunsurile. Aceiaşi jurnalişti au apreciat ca “înspăimântător” faptul că 2% dintre oamenii de ştiință intervievaţi nu cred în evoluţionism.

Mari probleme s-au înregistrat şi în chestiunea schimbărilor climatice, unde jumătate dintre cei întrebaţi au răspuns că nu există dovedi pentru încălzirea globală sau că recenta încălzire are cauze naturale. Cele mai mari diferenţe între răspunsurile oamenilor de ştiinţă şi ale oamenilor obişnuiţi au rezultat în evaluarea rolului benefic sau nociv al organismelor modificate genetic.

Publisherul revistei “Science” a afirmat că oamenii de ştiinţă trebuie să facă imediat ceva pentru a schimba această stare de fapt. În fapt, studiul relevă tendinţele propagandistice tot mai accentuate, deghizate sub paravanul Ştiinţei şi, probabil, intuiţia corectă a multor indivizi că dovezile pentru chestiunile menţionate nu sunt deloc convingătoare.

FOTO: @abrunvoll/Flickr

Articole similare

Top