Ora de religie

Ştefan Bârgăoanu

Ştefan Bârgăoanu

Căsătorit, tată a doi copii. Softist (nu sofist) din 1998, Agile coach. Pasionat de Agile, Conservatorism și muzica bizantină.
Ştefan Bârgăoanu

Ultimele postari ale lui Ştefan Bârgăoanu (vezi toate)

Ce, ați crezut că după ghilotină, cameră de gazare și gulag și-au abandonat crezul? Nu, Revoluția continuă, neabătut.

La noi, le-a luat aproape 30 de ani, dar încet, încet se regrupează și contraatacă. Și cum au de recuperat o generație, lovesc drept la țintă, vizându-ne pruncii. Cum? Încercând să interzică ora de religie.

I-ați auzit cum pun problema? Miza lor nu este libertatea, ei nu vor ca doar copiii lor să nu facă ora de religie, ci vor să se asigure că nici ai noștri nu o vor mai face.

Pentru ei, credința noastră este abominație, copiii noștri trebuie salvați de la „îndoctrinare” chiar din mâinile noastre. Noi suntem dușmanii copiilor noștri, iar ei sunt salvatorii copiilor noștri.

De aceea trebuie să răspundem la ”it takes a village to raise a child” cu ”it takes a village idiot to believe that”. Doar curva e a întregului sat, copilul meu e doar al meu.

Fraților, așa începe totul. Dacă pierdem ora de religie, pierdem singurul moment în care copiii noștri pot auzi la școala pe care noi o plătim altceva decât ce vor alții, nu noi, să audă.

Cu ani în urmă, când am botezat un prunc, atunci când l-am adus înapoi de la biserică soția mea i-a spus mamei când i l-a pus în brațe: „Ne-ai dat un păgân și ți-am adus înapoi un creștin!”. Fără ora de religie, vom da școlii creștini, iar ea ne va da înapoi păgâni.

Știu că toți spunem că nu se mai face carte acum așa cum se făcea odată, dar hai să ne uităm în jurul nostru și vedem imediat ce au făcut din poporul nostru 60 de ani de educație atee. Hai să nu repetăm experimentul, căci rătăcirea de pe urmă va fi mai mare decât cea dintâi.

Să nu ne mințim singuri, nu există neutralitate în cele ce se învață la școală, școala nu doar informează, ea și formează. Scoatem religia, scoatem icoanele, scoatem steagul și introducem „educația” sexuală, identitatea de gen, multiculturalismul, internaționalismul și gata Omul Nou, în loc de Noul Adam.

Înțelegerea era să dăm cezarului ceea ce este al cezarului și lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu, nu să-i dăm totul cezarului. Școala nu ne poate refuza ora de religie, altfel ne cerem înapoi banii pe impozite și ne facem cu ei școlile noastre. Sau, cine poate, își educă singur copiii, acasă. Dar banii îi vrem înapoi!

Deja am suferit o înfrângere usturătoare prin faptul că am acceptat ca cei mulți să ceară înscrierea la ora de religie, în loc ca cei puțini să ceară scoaterea de la ea. Acesta este primul pas, vor urma alții.

Pentru ei, copiii noștri nu sunt ai noștri, veniturile noastre nu sunt ale noastre, proprietatea noastră nu este a noastră. Ce nu au reușit prin ghilotină, cameră de gazare și gulag încearcă acum prin politica pașilor mărunți. Nu se vor opri niciodată.

Să nu credem că avem unde fugi, să nu credem că nu ne vor găsi și în catacombe. Ăștia de acum sunt mai răi decât Nero și Dioclețian la un loc. Noi le tolerăm lor necredința, dar ei nu ne vor tolera nouă credința. Niciodată.

Fraților, hai să înțelegem chiar de la ei cât de importantă este ora de religie și să semnăm cererea aia!

Și apoi, să ne regrupăm și noi și să contraatacăm.

FOTO: Tarang hirani/Flickr

Articole similare

Top