Marea Britanie îşi face unitate militară pentru a lupta pe Facebook

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Marea Britanie îşi va forma o unitate specială de luptă pe Facebook, specializată în operaţiuni psihologice şi război neconvenţional.

Brigada 77 va fi compusă din 1500 de oameni şi va fi activă la începutul lunii aprilie. Unitatea va fi responsabilă de războiul neletal şi va încerca să controleze contextul narativ al discuţiilor.

”Formăm aceasta brigadă pentru a aduna la un loc abilităţi existente sau în dezvoltare care să facă faţă provocărilor conflictelor şi războaielor moderne. Recunoaştem că acţiunile celorlaţi în teatrele de război pot fi afectate în moduri care nu sunt neapărat violente”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei. Pentru moment, armata britanică este în faza căutărilor de personal, iar soldaţii cu abilităţi jurnalistice şi familiari cu social media sunt printre cei vizaţi.

Comandantul NATO pentru operaţiuni speciale, generalul Marshall Webb, a declarat săptămâna trecută la Washington că astfel de acţiuni reprezintă un mijloc eficace pentru a contracara pericolul Rusia şi ISIS. De altfel, atât armata SUA, cât şi armata Israelului au unităţi consistente implicate în operaţiuni psihologice.

FOTO: UK Ministry of Defence/Flickr

Articole similare

Top