Fostul consilier al lui Obama este supărat că guvernul ascunde adevărul despre ET

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

John Podesta, fost consilier al lui Barack Obama, fost șef de staff al lui Bill Clinton, viitor șef de campanie al lui Hillary Clinton, a declarat că în 2014 cel mai mare regret al său este legat de faptul că nu a reușit să declasifice, cât timp s-a aflat la Casa Albă, dosarele legate de marțieni.

Podesta și-a enunțat opiniile pe Twitter, iar apoi și-a întărit spusele cu o expresie, “the truth is out there”, din Dosarele X, celebrul serial TV despre conspirația guvernamentală de a ascunde existența extratereștrilor.

În timpul regimului Bush, fostul consilier s-a aflat în fruntea unei coaliții nonguvernamentale care a militat pentru accesul publicului larg la informațiile clasificate despre marțieni.

Podesta a declarat într-o conferință de presă din 2002 că “a venit momentul să aflăm adevărul despre ce se află acolo”. El a adăugat că poporul american poate face față adevărului. Fascinația lui Podesta pentru ET este de notorietate, de la petreceri tematice până la participarea în emisiuni de televiziune cu acest subiect, plus o prefață a unui cărți despre nave extraterestre.

După cum se poate vedea, subiectul se bucură de toată atenția establishmentului. Nu mai departe de săptămâna trecută, un cercetător al NASA anunța o nouă încercare de contact cu civilizațiile extraterestre.

Interesantă ca strategie de manipulare, dincolo de programarea predictivă prin filme și cultură pop, este introducerea subiectului conspiraționist. Oameni din interiorul puterii “dezvăluie” un secret bine păzit despre existența marțienilor. În rest, conspirațiile nu fac obiectul discuțiilor serioase, dar aici guvernul “recunoaște” deschis că vrea să suprime adevărul pentu ca indivizii obișnuiți să fie ținuți în ignoranță. De altfel, exact pe aceste linii era construit și serialul mai sus amintit. În realitate, dacă există vreo conspirație în această direcție, ea țintește tocmai păcălirea oamenilor că există civilizații superioare, marțieni și alte bazaconii.

FOTO: Meg/Flickr

Articole similare

Top