Sataniștii au interzis distribuția Bibliei în școlile din Florida

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

O regiune din Florida, Orange County, a decis, săptămâna trecută, să interzică distribuția materialelor religioase în școli după ce un grup de sataniști a înmânat copiiilor cărți de colorat sataniste. Până la momentul acestei decizii, autoritățile permiteau, doar o zi pe an, organizațiilor creștine să împrăștie Biblii, iar grupurile de gânditori liberi făceau același lucru cu materiale ateiste. Dar ca urmare a incidentului cu organizația satanistă, s-a stabilit ca distribuția publicațiilor religioase, politice și sectare să fie interzisă.

“Sincer, cred că a fost o greșeală de la bun început că i-am lăsat să distribuie Biblii în școlile noastre”, a afirmat un membru al conducerii școlii, după ce s-a luat decizia de interzicere.

De aceeași parte, satanista care a organizat incidentul cărților de colorat, a mărturisit fără vreo stinghereală că este dezamagită deoarece a trebuit să treacă atât de mult timp până când școlile să refuze “îndoctrinarea religioasă”. Sataniștii au mărturisit, de altfel, că introducerea cărților de colorat a fost doar un pretext pentru a scoate creștinismul din școală.

Purtătorului de cuvânt al organizației satanice declara în septembrie anul trecut: “nu vom încerca niciodată să creăm un precedent din diseminarea materialelor noastre religioase în școli deoarece noi credem că valorile constituționale sunt mai bine servite prin respectarea unei separații puternice între Biserică și Stat. Totuși, dacă boardul unei școli va permite distribuirea de pamflete religioase și Biblii în școli – cum se întâmplă în Orange County, Florida – credem că avem responsabilitatea să ne asigurăm că acești studenți au acces la o varietate de opinii religioase, spre deosebire de cazul în care stau pasivi în timp ce o singură voce domină discursul și transmite propagandă tinerilor”.

Evenimentul din SUA constituie un bun argument de opus celor care consideră că toate religiile sunt egale, așa cum consideră acum autoritățile. Mai departe, fiecare își poate imagina cam ce ar putea să decurgă de aici.

 

FOTO: Holy Trinity Orthodox Church/Flickr

Articole similare

Top