Elev de nouă ani exmatriculat după ce a făcut ameninţări teroriste cu un “inel magic”

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Un tânăr de nouă ani din Texas a fost suspendat de la şcoală deoarece a făcut “ameninţări teroriste” către un coleg. Mai precis, copilul-problemă i-a spus unui alt băiat că îl poate face să dispară cu ajutorul unui inel magic, pe care-l are din Muntele Osândei, o regiune fictivă din romanele lui J.R.R. Tolkien, “Hobbitul” şi “Stăpânul inelelor”.

Tatăl elevului suspendat a declarat presei că familia sa a urmărit filmul “Hobbitul: Bătălia celor cinci armate” cu puţin timp înainte de incident şi că fiul său nu a avut nicio intenţie malefică în momentul în care şi-a pronunţat dorinţa de a-l face pe colegul său să dispară.

“Copiii se comportă ca în filmele pe care le urmăresc. Când eram copil şi mă uitam la Superman, mă duceam afară şi încercam să zbor. Vă asigur că fiului meu îi lipsesc puterile magice necesare pentru a ameninţa existenţa prietenului său. Daca ar face-o, sunt convins că l-ar aduce imediat înapoi”, a afirmat întelegător părintele.

Conducerea şcolii a refuzat să comenteze incidentul, motivând că toate problemele elevilor sunt confidenţiale, dar tatăl băiatului le-a cerut o explicaţie scrisă despre cum ar putea pretenţiile magice ale cuiva să se constituie într-o ameninţare teroristă.

FOTO: Sean Stephens/Flickr

Articole similare

Top