Decapitările ISIS sunt făcături

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Decapitările ostaticilor filmate de către ISIS sunt făcături, potrivit mai multor experţi în securitate, citaţi de ABC News. Prizonierii au fost nevoiţi să îndure de mai multe ori execuţii false, ceea ce explică pasivitatea lor din înregistrări, au afirmat aceleaşi surse. Conform specialiştilor americani în terorism, scopul întregii operaţiuni a fost de a speria familiile şi guvernele occidentale pentru a răspunde cerinţelor financiare ale ISIS.

Cea mai recentă execuţie, a jurnalistului japonez Kenji Goto, se încadrează în acelaşi tipar al unei piese de teatru macabre. Unul dintre indiciile falsului este bruiajul imaginii exact în momentul în care călăul, „Jihadi John”, îşi duce la capăt misiunea. Acelaşi scenariu s-a derulat în toate execuţiile de ostatici, începând cu celebrul Foley.

În vara anului trecut, experţi internaţionali au analizat execuţia lui James Foley şi au ajuns la concluzia că lumea a avut de-a face cu o făcătură ordinară. Cu toate acestea, reţelele media au continuat să ignore caracaterul deficitar al producţiilor şi propaganda inerentă din spatele lor pentru a perpetua mitul unor barbari islamici, răsăriţi peste noapte din nisipurile Arabiei pentru a răspândi teroarea şi a ameninţa democraţia liberală occidentală. Încă din 2007 un general american declara pentru New York că temutul lider al organizaţiei ISIS, al-Bhagdadi, nu există, fiind o invenţie a serviciilor secrete americane. Ulterior, presa seriosă din lume l-a omorât, rănit, înviat pe acelaşi terorist de mai multe ori, fără niciun fel de jenă.

FOTO: YouTube

Articole similare

Top