CEO-ul Gallup: Cifrele de la Statistică sunt precise. Vreau să ajung diseară acasă

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Jim Clifton, CEO-ul Gallup, una dintre cele mai importante companii de statistică din lume, a aruncat în aer informațiile guvernamentale legate de rata șomajului și practicile statului american.

“Cred că numerele venite de la Biroul de Statistică a Muncii și de la Departamentul de Muncă sunt foarte, foarte precise. Trebuie să fac această precizare foarte clară pentru că nu vreau să dispar dintr-odată. Trebuie să ajung diseară acasă”, a declarant Clifton, într-un interviu la CNBC. Intervenția sa a venit la doar o zi după ce a publicat pe siteul Gallup un editorial în care numea drept “Marea Minciună” evaluarea de 5,6% a ratei șomajului în SUA.

Ulterior, în cursul aceluiași interiu televizat, Clifton și-a susținut poziția inițială și a argumentat de ce procentul de oameni angajați cu slujbe permamente este la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani.

“În acest moment, auzim tot felul de exclamații victorioase din partea media, a Casei Albe și a Wall Street despre cum a ajuns șomajul la 5,6%. Bucuria pentru acest număr este asurzitoare. Media iubește poveștile cu reîntoarceri, Casa Albă vrea să puncteze politic iar Wall Street dorește să rămâi în piață. Niciunul nu îți va spune asta: dacă tu sau un membru al familiei sau oricine este șomer și a renunțat să își mai caute un job (…) Departamentul muncii nu îl mai clasifică drept șomer”, a mai spus Clifton.

Intervenția CEO-ului Gallup este remarcabilă, atât pentru că arată manipularea ordinară a statisticilor guvernamentale, dar și pentru că fisurează alianța fascistă dintre președinții marilor companii și oficialii guvernamentali. Despre statistici și rolul lor în propaganda guvernamentală avem mărturia apocrifă a primului ministru englez Benjamin Disraeli: “Există trei tipuri de minciuni: minciuni, minciuni gogonate și statistici.”

FOTO: danielweiresq/Flickr

Articole similare

Top