Biserica Anglicană a pus episcop o femeie

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Biserica Anglicană a hirotonit pentru prima dată, ieri, o femeie episcop, în pofida protestelor provenite din tabăra tradiţionaliştilor. Mişcarea ţinteşte în mod declarat impunerea unei agende egalitariste în biserică.

“La un nivel fundamental, chestiunea are legătură cu măsura în care Biserica Anglicană crede că bărbaţii şi femeile sunt în mod egal făcuţi după imaginea lui Dumnezeu”, a declarat liderul unui grup care doreşte promovarea femeilor în ierarhia bisericească.

La un nivel fundamental, însă, bărbatul şi femeia nu sunt creaţi egal de Dumnezeu. La un nivel politic, astfel de măsuri au drept scop dărâmarea din interior a bisericii. La un nivel social, o femeie episcop spulberă şi ultimele rămâşiţe de legitimitate.

Pe de altă parte, când te-ai rupt de tradiţie, iar fiecare interpretează Scriptura după bunul plac sau propriile umori, e greu de spus ce este şi nu este în regulă în biserică. Lipseşte comunitatea, lipseşte filtrul experienţei, lipsesc sfinţii care să dea mărturie. În altă ordine de idei, astfel de evenimente arată determinarea brigăzilor de activişti “politically correct”, pentru care nu există şi nu va exista niciodată vreo barieră a legii naturale care să nu merite a fi pusă la pământ.

FOTO: bbc.com

Articole similare

Top