Casa Albă s-a hotărât: schimbările climatice sunt mai periculoase decât terorismul

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a confirmat oficial afirmațiile președintelui Obama potrivit căruia schimbările climatice reprezintă o amenințare mult mai serioasă la adresa securității naționale decât terorismul. Într-un interviu difuzat la începutul săptămânii, președintele SUA afirmase că acoperirea subiectelor legate de terorism în media americană este mult mai largă decât cea privitoare la schimbările climatice.

“Ceea ce vrea să sublinieze președintele este că atunci când vine vorba despre impactul zilnic al acestor provocări asupra vieții americanilor, mai ales în cazul celor care trăiesc la țară, impactul direct este mult mai mare decât în ceea ce privește terorismul”, a afirmat Earnest. Acesta a ținut să precizeze că amenințarea climei nu se reduce doar la SUA, ci cuprinde restul globului, mai precis țările în curs de dezvoltare.

“Departamentul Apărării a vorbit despre pericolul pe care schimbările climatice îl reprezintă pentru interesele noastre de securitate, în principal din cauza influenței pe care o poate avea asupra țărilor cu o infrastructură mai puțin dezvoltată decât a noastră”, a adăugat purtătorul de cuvânt, care nu a precizat totuși câți americani au murit ca urmare a schimbărilor de climă.

Ultima ieșire la rampă a administrației americane nu este altceva decât o noua mostră de propagandă pseudoștiințifică în slujba unor interese politice meschine. Chiar dacă nu exista un consens academic în privința “încălzirii globale”, ba mai mult, chiar dacă numeroși oameni de știință au denunțat fraudele legate de măsurători, chiar dacă temperaturile refuză să crească și gheața polară să se topească, chiar dacă urșii polari nu dispar, asta nu împiedică establishmentul să perpetueze la nesfârșit mitul încălzirii globale, transformat în ultimii ani în mitul “schimbări climatice”. Ceea ce este important nu este adevărul, ci aglomerarea obedientă a populației sub pulpana statului, care ar urma să salveze omenirea de amenințări inventate sau create: terorism, climă, extratereștri.

FOTO: Stephen Melkisethian/Flickr

Articole similare

Top