Un cerc virtuos. Sprijiniți Anacronic.

Confruntaţi cu perspectiva neliniştitoare a unui marş implacabil spre Progres, acel “one far-off divine event,/to which the whole creation moves”, una dintre puţinele opţiuni aflate la dispoziţia individului este anacronismul.

Ieşirea din timp, alături de cultivarea virtuţilor, a tradiţiei şi a necreatului, reprezintă o încercare naturală de a recupera ceva din firescul vieţii. Sabotarea istoriei, înţeleasă ca evoluţie deterministă, devine astfel o tehnică esenţială de supravieţuire morală, spirituală şi culturală.

Însă anacronismul nu este doar o ripostă instinctuală la teroarea Whig, ci mai ales o încercare de a submina prin vorbe şi fapte presupoziţiile unei viziuni totalitare din care persoana a dispărut complet, cu toate consecinţele ce decurg de aici.

Din acest motiv, pe această platformă se regăsesc atât deconstrucţii ale modernităţii, în ipostazele sale politice, economice, culturale sau religioase, cât şi prezentări ale unor alternative sănătoase.

Anacronic.ro este o platformă conservatoare care prețuiește viața, libertatea și proprietatea. Credem în individ, familie și comunitate, privim cu neîncredere apriorică statul mare și puternic, precum și perdeaua de fum numită “binele general”. Credem în specific local și în firea lucrurilor. Devine naturală astfel neîncrederea noastră în relativism moral, în corectitudine politică, în monopolurile economice, politice și de idei.

Anacronic.ro nu încearcă să-și facă prozeliți sau să câștige vreunul din veșnicele războaie între tribul roșu și tribul albastru, promovate cu atâta forță de media mainstream. Anacronic.ro nici măcar nu se află în calea celor care curg cu mainstreamul.

Încercăm să construim doar o mică redută care să conserve firea lucrurilor din calea asaltului progresist. Prin natura ideilor pe care le profesează, anacronic.ro nu este “eligibil” pentru banii corporațiilor economice, politice sau geopolitice. Ne bazăm pe sprijinul celor puțini care cred că acest reper trebuie să existe, mai mult decât atât, proiectul depinde de acest sprijin.

Sprijiniti cultivarea Tradiției și demitizarea idolilor modernității. Nu avem nimic de cucerit, de creat sau de inventat, doar de apărat. Vă invităm să priviți conținutul anacronic.ro, titlurile Editurii Anacronic și viitoarele noastre demersuri educaționale, culturale, editoriale sau comerciale ca pe o colecție care spune o singură poveste.


Cum ne puteți sprijini?

1. 2% din impozitul pe venit

Ca persoană fizică, puteți direcționa 2% din taxele pe care le datorați statului pe anul precedent către anacronic.ro. Completați formularul 230 pentru impozitul pe salariu sau pensie sau formularul 200 pentru impozitul pentru alte venituri și trimiteți-le prin scrisoare cu confirmare de primire la Administrația Financiară de care aparțineți până pe 25 mai 2017 sau către noi prin poştă la adresa Asociația Anacronic, str. Cetinei nr. 18, Domnesti, jud Ilfov, cod 077090. Formularele pot fi trimise și online, folosind semnătura electronică. Nu este necesar să cunoașteți și să completați suma de plată, aceasta va fi calculată de inspectorii Administrației Financiare și va fi virată automat în contul asociației.

Iată și formularele:

Pentru cei cu o singură sursă de venit (ex.: salariul de la un singur angajator pe toată durata anului), declaraţia 230:

[pdf]

Pentru cei cu mai multe surse de venit, declaraţia 200:

[pdf]

2. 20% din impozitul pe profit

Ca persoană juridică, puteți acorda o sponsorizare către asociație. Aceasta sumă poate fi scăzută integral din impozitul datorat pe anul 2016 dacă ea nu depășește 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul datorat pe profit. Puteti dona si sume mai mari decat cele corespunzatoare calculului de mai sus, urmând ca sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit Codului Fiscal să se reporteze în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

3. Donații prin transfer bancar

Puteți face donații fixe sau recurente în următoarele conturi ale Asociației Anacronic, deschise la ING Bank:

RON: RO65 INGB 0000 9999 0615 7398

EUR: RO54 INGB 0000 9999 0615 7402

USD: RO86 INGB 0000 9999 0615 7408

Codul de identificare fiscală al enității non-profit “Asociația Anacronic” este 28925953.

4. Cumpărați cărți din Magazinul Anacronic

ANACRONIC și-a propus să reînvie misiunea de edificare a cărții. Însă această misiune ar fi de la bun început sortită eșecului, dacă nu am avea în vedere și rolul sanitar pe care trebuie să îl joace o carte în zilele noastre. Așa că întregul nostru proiect editorial țintește simultan restabilirea coordonatelor unei tradiții și demitizarea idolilor modernității. Avem nevoie, mai mult decât orice, să înțelegem cum am ajuns într-o fundătură culturală, politică și socială, care sunt erorile intelectuale comise de-a lungul timpului, cine sunt corifeii dezastrului cultural contemporan și cum putem restaura demnitatea omului și a culturii.

5. Citiți-ne, comentați, împărtășiți cu prietenii

 

Pentru orice informații, detalii, idei sau propuneri privind sprijinul pe care doriți să ni-l acordați, vă rugăm să ne scrieți la donatii@anacronic.ro.

FOTO: anacronic

Articole similare

Top