Stați cu ochii pe confiscări, că bântuie extins


Proprietatea nu mai e sfântă atunci când statul, în deșteptăciunea lui, în lupta lui cu libertatea noastră, spre binele nostru, decide în ce condiții proprietatea noastră e a noastră sau nu. Motive există întotdeauna. Cum altfel ai putea lupta cu terorismul, cu traficul de droguri, cu evaziunea decât umilind (și jefuind) o majoritate de bun simț pentru a o apăra de o minoritate de bezmetici? Iar în fața unor astfel de pericole, orice drept fundamental, orice principiu, orice valoare trebuie să se încline. Instrumentele inteligente de luptă cu cei răi nu stau niciodată în mâna celui puternic și smecher. El știe cu ciocanul și cu barda.

Rețeta e simplă: unu, se ia un pericol și se face din el un foarte mare pericol. E simplu, mass media sunt ale noastre și gonflează orice cu voluptate. Publicul e în fața televizorului și se sperie cu voluptate. Doi, pericolul fiind atât de mare, e nevoie de o forță pe măsură. Iar Forța trebuie să aibă toate libertățile posibile, trebuie să fie capabilă să descopere infractorul după proceduri simple și complet relative. Mai ușor cu drepturile, pericolul e prea mare.

De curând, în Iowa, de exemplu, unei femei, proprietară a unui restaurant mexican cash-only, i s-au confiscat $33,000 fără să fie acuzată de nimic, pe motiv că i-a depus la bancă în tranșe de sub $10,000 pentru a evita raportarea obligatorie pentru sume mai mari. Ce infractoare…
Urmăriți filmulețul de mai jos și râdeți, dar rămâneți vigilenți. 🙂
Pentru subtitare în limba română, apăsați pe butonul “CC”.

Foto: Townhall Finance

Articole similare

Top