Literatura noii ordini mondiale

Academia Privata

Academia Privata

Academia Privată este un proiect educațional alternativ, eminamente privat. Fără acreditări oficiale și șabloane inutile, aceasta își propune să recupereze spiritul educației autentice.
Academia Privata

Cursul își propune o prezentare și o discuție despre patru romane clasice ale literaturii distopice. Ca teme generale vor fi urmărite relevanța lor pentru modernitate, presupozițiile antropologice și filozofia politică implicită, cu un accent special pe amplasarea fiecărui roman într-un context ideologic anume. În același timp, vor exista trimiteri și comparații inevitabile la textele utopice notorii (Republica, Utopia sau Călătoriile lui Gulliver) pentru a pune în evidență locurile comune, dar mai ales diferențele specifice. În subsidiar, vor fi atinse și distopiile cinematografice, mai ales în cazul ecranizărilor romanelor în discuție.

Seminarul se adresează celor interesați de istorie contemporană, pasionaților de istoria ideilor, literatură și filozofie. Însă, practic, oricine dorește o introducere livrescă în totalitarism, eugenie, transhumanism, tehnocrație și alte variațiuni ale acelorași erezii, este binevenit. În consecință, pentru participarea la seminar nu e nevoie de standarde formale, însă lectura cărților în discuție va fi mult apreciată.

Temele întâlnirilor:

Noi_Evgheni Zamiatin

Minunata Lume Nouă_Aldous Huxley

1984_George Orwell

Acea putere hidoasă_C.S. Lewis

 Lector

Ninel Ganea este cercetător independent, membru asociat al Institutului Ludwig von Mises – Romania, a studiat filozofia la Universitatea București și știintele politice la SNSPA. În ultimii ani a scris pentru blogul Karamazov (www.karamazov.ro).

 Cum se desfășoară întâlnirile?

Întâlnirile vor consta într-o prezentare, urmată de o sesiune de întrebări și o discuție pe marginea unui scurt text adiacent prezentării, care va fi distribuit participanților. Fiecărui roman îi vor fi alocate două întâlniri. Numărul maxim de participanți înscriși pentru fiecare întâlnire este de 15.

 Perioada de desfășurare a cursului

Cele 8 întâlniri ale cursului se vor desfășura în perioada 11 octombrie – 29 noiembrie 2016, săptămânal, marți, începând cu orele 18,30. Durata întâlnirii este de cca 2h/întâlnire.

 Locație

Cursul se desfășoară la sediul Academiei Private pe Calea Călărașilor 161, et. 2, cam. 26, sector 2, București.

 Preț
  • 350 RON – curs complet de 8 întâlniri
  • 100 RON – o carte în 2 înâlniri
  •   60 RON – 1 întâlnire

Studenții și elevii beneficiează de reduceri:  250 RON curs complet / 75 RON o carte în 2 întâlniri / 60 RON – o întâlnire.

 

Pentru înscrieri precum și pentru mai multe detalii despre acest proiect educațional autentic vă invitam pe Academia Privata

FOTO: Flickr/Banalities

Articole similare

Top