Europa într-o singură poză

Oră de vârf la Brussel, sau Bruxelles, să nu se supere nici valonii, nici flamanzii, că mai nou chestia asta cu discriminarea a ajuns un fel de reflex de pipiță istericoidă pentru bătrâna Europă.

Cum spuneam, salvări, sirene, lucrări și piețe blocate, oameni care își consultă disperați ceasurile așteptând zeci de minute un autobuz, în fine, tot tacâmul unei metropole.

În tot acest tămbălău, un moment de candoare pe esplanada Parlamentului European, unde juni și june angajate ale leviatanului au lăsat baltă hârțoagele, planurile, marile strategii și micile regulamente de tot soiul, pentru a asculta un discurs plin de înțelepciune și pentru a-și încânta urechile cu un cântecel.

Acești tineri, de altfel buni predicatori ai toleranței, te vor strivi ca pe un gândac la prima urmă de critică adusă direcției în care mergem.

Dacă ați avut de-a face cu corporatiști tineri, aflați la primul job bine plătit din viața lor, de genul celor care te vor combate cu argumente devastatoare și înflăcărate dacă pui la îndoială corectitudinea politicii corporației, ați prins ideea.

Din același aluat sunt făcuți și viitorii decidenți ai corpului funcționăresc al UE, actualii tineri extaziați de prestația domnului/doamnei Wurst, cei care și-au lăsat baltă hârtiile miercuri pentru a ne da o lecție de toleranță nouă, ăstora înrăiți de vreme.

Frumos, relaxant, ce să zic! Iată și imaginea Europei, această dulce simfonie de frivol, lipsă de fibră, socialism, asistențialism, ipocrizie și toleranță. Europa, așa cum e ea astăzi, într-o singură poză…

FOTO: Reuters / Yves Herman

Articole similare

Top