Cioloș – SAPS – bani aruncați în vânt

Florin Drăgan

Florin Drăgan

Antreprenor în domeniul agricol, absolvent al Facultăţii de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.
Florin Drăgan

Ultimele postari ale lui Florin Drăgan (vezi toate)

Nominalizarea României pentru postul de comisar european este o rușine și arată limitele PSD-ului (aș spune chiar ale USL-ului încă viu în spirit).

Dar mai arată și limitele presei românești care vântură ideile convenționale – care stabilește discursul public (nu mă refer la derbedeii de presă, la lighioanele slugarnice).

1. Corina Crețu a beneficiat de indulgența corectitudinii discursului public. Nu merita! Nu s-a rușinat, din contră, a țintit tot mai sus scăpată de povara explicării unei situații jenante. Nu e deloc întâmplătoare solidarizarea Elenei Udrea cu ea, e firească.

2. Dacian Cioloș, un om serios și cumsecade dar fără alte calități este și va fi prezentat de aceeași presă cu aere de competență europeană ca un mare reformator, un om cu o reputație extraordinară. Pentru importanța unei funcții de comisar, reputația lui Cioloș e banală. Cât privește reformele făcute de Cioloș (l-am auzit pe Luca Niculescu vorbind de reformatorul Cioloș), acestea nu există.

Cel mai grav lucru perpetuat în mandatul Cioloș este acordarea subvenției agricole pe suprafață, așa numita SAPS inventată în 2007. SAPS nu doar că încalcă flagrant principiile creșterii eficienței utilizării terenurilor agricole stabilite prin Agenda Lisabona (colecție de bune intenții ale birocraților UE) dar nici măcar nu este o subvenție destinată agriculturii. SAPS este o subvenție acordată, în cea mai mare parte, investitorilor imobiliari care cumpără terenuri agricole.

SAPS reprezintă cea mai mare cheltuială din tot bugetul Uniunii Europene. Bani aruncați în vânt!

Articole similare

Top