20% din membrii ISIS au trecut pe la Harvard

Bogdan Glăvan

Bogdan Glăvan

Profesor universitar de economie, autor al site-ului Logica Economică (www.logec.ro).
Bogdan Glăvan

Ultimele postari ale lui Bogdan Glăvan (vezi toate)

Turc 3

Nu mă miră deloc. Nu mai mult decât știrea că englezii care se oferă voluntar să se înroleze în ISIS sunt mai mulți decât cei care se oferă să slujească în armata Marii Britanii. Ca să ajungi un criminal fanatic este necesar să parcurgi un program complet de dezumanizare, ceea ce sistemul de învățământ actual face cu prisosință. Misiunea învățământului public este să formeze omul nou, spălat pe creier, complet tălâmb în ceea ce privește valorile morale, rostul vieții. Această misiune a fost dată pe față în regimurile comuniste și derulată sub acoperire în cele “democratice”.

Bine-bine, veți zice, dar Harvardul? Păi, poftim avem un ministru de finanțe absolvent de Harvard! Iar eu însumi am aflat direct de la șeful departamentului de economie undergraduate că nu a auzit niciodată de Max Weber. Când l-am întrebat dacă există o legătură între etică și economie, răspunsul a fost “Nu”. Normal, după ce treci prin malaxorul școlilor contemporane ajungi să zici că etica nu are legătură cu nimic. Câtă diferență față de epoca clasică, când încă se cerea să citești Aristotel… În rest, absolvenții prestigioaselor instituții de învățământ sunt excelent tehnocrați, le au cu modelele, sunt gata să demonstreze orice din orice.

Începe să-mi fie teamă că vom avea un atac terorist chimic sau nuclear cât de curând. Sunt perfect capabili. Acela va fi sfârșitul, inaugurarea comunismului mondial. Fiindcă, se va spune, doar așa putem salva “umanitatea”.

Publicat iniţial pe Logec.ro

FOTO: AFP/ISIS

Articole similare

Top