Săptămâna în bucăți. Un președinte acuză

Ninel Ganea

Ninel Ganea

Membru asociat al Institului Ludwig von Mises România, a studiat filozofia la Universitatea Bucureşti şi ştiintele politice la SNSPA. Fost jurnalist, el a scris în ultimii ani pentru portalul Karamazov (www.karamazov.ro), iar in prezent lucrează într-o firmă de comunicare şi relaţii publice.
Ninel Ganea

Ultimele postari ale lui Ninel Ganea (vezi toate)

Președintele României rămâne același individ incomod pentru partenerii occidentali. Oricâte presiuni ar face de a-și băga coada în treburile noastre, Traian Basescu le dă cu tifla. Verticalitatea și curajul în apărarea interesului național primează. “Țara înainte de toate”. “Nimeni să nu vină să ne dea nouă lecții”. “Stăm tari pe poziții și redăm demnitatea României”. Într-o conferință de presă desfășurată ieri, președintele “a criticat dur” FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană deoarece “au stat și au privit de la distanță aventurile fiscale din ultimele opt luni din România”. Astfel, birocrații transnaționali au fost urecheați pentru lipsa de îndrăzneală și timiditate. “Dar veniți, faceți ce vreți din noi, orice, doar nu ne lăsați de capul nostru”, le spune președintele, nervos pe apatia lor. Dacă îi mai critică la fel de dur și de acum încolo, specialiștii occidentali vor avea insomnii crunte. În altă ordine de idei, la începutul săptămânii, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, anunța că a scris deja Ambasadei SUA pentru a dezminți afirmațiile fostului coleg Marian Vanghelie, care îl acuza public că a pus eșecul în alegeri pe seama “americanilor”. Altfel, un profesor din elita universitară scria, după alegerile din Moldova, că la Chișinău este nevoie, în primul rând, de un premier proeuropean puternic, “dacă e și român, cu atât mai bine”.

*

Grupul pentru Dialog Social, elita intelectualității române, cum se autodeclară uneori, a strâns rândurile și a mai trântit o scrisoare deschisă, la aproape trei săptămâni de la ultima ispravă. Epistola îi este adresată președintelui ales, Klaus Iohannis, căruia i se atrage atenția asupra problemelor morale pe care le-ar avea un posibil șef al cancelariei prezidențiale. În numele oamenilor de bine, crema societății își arată uimirea în fața unei eventuale numiri, însă argumentele sunt ridicole, măcar dacă le comparăm cu biografiile unora dintre semnatari. Unul dintre capetele de acuzare îl reprezenta denunțarea “parteneriatului româno-american” de către infamul consilier. Dar dacă analizăm puțin situația, nu e clar ce e mai grav: să denunți un parteneriat sau să susții entuziast, cum a făcut GDS (cu excepția notabilă a lui Alexandru Paleologu) bombardamentele NATO asupra Serbiei, unele desfășurate chiar de Paște și soldate cu mii de morți.

*

Victimele Maidanului din Ucraina nu au murit degeaba. În mijlocul “revoluției” din iarnă, o tânără din Kiev a explicat lumii întregi, într-un clip devenit viral, de ce au ieșit oamenii în stradă: doreau să fie liberi, să înlăture “dictatura” (aleasă democratic) și să elimine corupția. Așa că au primit tot ce și-au dorit. Parlamentul a aprobat ieri numirea a trei străini, dintre care se detașează un american, în funcții-cheie ale Guvernului. Președintele țării este un agent al serviciilor secrete americane și, în alte contexte narative, un oligarh. La conducerea poliției s-au instalat confortabil neo naziștii. Ca recunoaștere a libertății, noile autorități au creat un Minister al Adevărului. Aurul din banca centrală s-a evaporat, iar economia este la pământ. Nu e puțin lucru pentru o perioadă atât de scurtă. În condiții normale, lecția Maidanului ar trebui să fie evidentă, însă singura lecție pe care ideologii globalismului anglo-saxon vor să o impună este că orice iad este preferabil Rusiei, iar orice suspiciune este sinonimă cu trădarea valorilor democratice. Nicicând nu a fost poliția gândirii mai activă.

*

Senatul a adoptat tacit o lege prin care este interzisă arborarea pe teritoriul României a drapelelor altor state, entități regionale sau individuale care aduc atingere demnității naționale. Camera Deputaților urmează să dezbată problema, așa că nu e nimic decis. Situația e, însă, amuzantă, deoarece lumea se gândește la steagurile din secuime, dar cele mai prezente simboluri ramân, de departe, cele ale Uniunii Europene. Nu poți să calci într-o instituție publică fără să dai de imaginea stelelor pe fond albastru. Practic, locul vechiului drapel comunist a fost luat de icoana Uniunii. Însă odată ce se stabilește cum stăm cu demnitatea națională, practic, putem fi siguri că autoritățile vor pune pe foc steagurile comunitare. Poate doar patrioții români care își arborează pe la balcoane sau la portierele mașinilor cele două steaguri, național și comunitar, să-i oprească.

*

Parlamentul rus dorește să oprească folosirea telefoanelor și a tabletelor produse de Apple de către aleșii poporului, deoarece pot servi ca instrumente de spionaj. În urmă cu o lună, potrivit unei informații neconfirmate, Ministerul Apărării de la Moscova ar fi urmat să interzică soldaților și ofițerilor ruși utilizarea produselor companiei americane. Tot în urmă cu o lună, China a scos de pe lista produselor agreate de guvern mai multe produse ale gigantului telecom. Apple are o istorie bogată în spionaj, iar lansarea Iphone 6 a coincis cu un nou scandal deoarece programul de operare înregistrează toate traseele posesorului, momentul la care ajunge la o adresă, momentul la care pleacă etc. Doar pentru amatorii de conspirații, prima reclamă a Macintosh era construită în jurul temei Big Brother.

Articol publicat inițial pe Karamazov

FOTO: monitorulcj.ro

Articole similare

Top