Săptămâna în bucăți. Bill Gates, pledoarie pentru statul mondial

Ninel Ganea

Ninel Ganea

Membru asociat al Institului Ludwig von Mises România, a studiat filozofia la Universitatea Bucureşti şi ştiintele politice la SNSPA. Fost jurnalist, el a scris în ultimii ani pentru portalul Karamazov (www.karamazov.ro), iar in prezent lucrează într-o firmă de comunicare şi relaţii publice.
Ninel Ganea

Ultimele postari ale lui Ninel Ganea (vezi toate)

Bill Gates, cel mai filantrop calculatorist al planetei, de grabă săritor cu vaccinuri pe populație, acționar la o companie care produce organisme modificate genetic și veșnic propagandist pentru controlul populației, a declarat, într-un interviu recent, că „este neapărat nevoie de instituirea unui guvern mondial”. Motivul, în acest caz, nu îl reprezintă combaterea încălzirii globale, cum se întâmplă de obicei cu astfel de propuneri, ci a epidemiilor. Potrivit lui Gates, NATO poate susține fără probleme rolul de jandarm mondial, dar în privința bolilor și a combaterii lor, omenirea stă foarte prost. Dacă am avea un stat mondial, spune fondatorul Microsoft, probabil că am scăpa de multe neplăceri din direcția asta. Pentru a înțelege cam cum ar putea arăta viitorul după Gates, urmăriți acest interviu din 2010, în care antreprenorul recomandă „comisii ale morții” pentru pacienții în vârstă, cu scopul, vezi Doamne, de a salva banii și de a-i redirecționa spre educație, cercetare, orice.

*

Statele europene încearcă să introducă noi sancțiuni împotriva Rusiei după atacul desfășurat de separatiști asupra orașului Mariupol. Nu este deloc clar cine poartă responsabilitatea pentru incidente, dar monolitul comunitar nu are îndoieli. Chiar și în cazul probabil în care vina aparține rebelilor, lucrurile nu sunt nici pe departe foarte cușer. Anul trecut, o demonstrație prorusă la Odesa s-a încheiat cu moartea prin ardere a câtorva zeci de oameni de către activiștii Maidanului. În urma atacurilor din Est ale armatei ucrainene (bombardamente, rachete și tot arsenalul din dotare), aproape un milion de persoane au părăsit țara și s-au refugiat în Rusia (epurare etnică?). Donețkul a ajuns o ruină din cauza atacurilor, iar civilii morți pe străzi o obișnuință. În toate aceste incidente, nu a existat nicio problemă morală, pentru că Binele trebuia să triumfe, mai ales că la fața locului și-au făcut apariția și soldați anglo-saxoni deghizați în militari ai regimului de la Kiev. Pentru a întregi tabloul haotic, Șeful Statului Major al armatei ucrainene a recunoscut că nu a avut loc nicio invazie rusească, în timp ce președintele Poroșenko a asigurat elitele, la Davos, că 9.000 de soldați ruși luptă în Est.

*

După o perioadă de acalmie, pricinuită de sărbători, s-a reluat în forță sezonul de arestări și, cel mai probabil, va continua în același ritm electrizant. Printre consecințele inevitabile se află și câteva, mult prea puțin luate în seamă. De pildă, economia se va afla în vecinătatea paraliziei. Sufocat de reglementări, controale și impozite, pentru sectorul privat șpaga, evitarea impozitelor și mita reprezentau soluțiile rapide de rezolvare a dificultăților unui stat obez. De când „justiția a devenit independentă”, aceste ieșiri au devenit mult prea riscante, așa că multe afaceri se vor închide inevitabil sub presiunea birocratică, rece și onestă a statului. Apoi, arestările aproape că au ras o întreagă clasă de antreprenori politici și economici, fără ca vreo persoană să se întrebe, în mod rezonabil, dacă nu ar putea exista probleme de sistem, în condițiile în care „toți fură”, iar majoritatea arestărilor au loc pentru infracțiuni ca „evaziune fiscală”, „spălare de bani”, „trafic de influență”.

*

Henry Kissinger, fostul secretar de stat american, era cât pe-aci să fie arestat pentru crime de război de către membrii unui grup de stânga, intitulat Code Pink. Aceștia au dat buzna în Senatul american, unde Kissinger participa la o reuniune despre ce altceva decât „provocări globale și securitatea națională a SUA”. Activiștii i-au aruncat fostului diplomat o pereche de cătușe și i-au adresat o serie lungă de înjurături. Însă nu trebuie supralicitată acțiunea grosolană a Code Pink, ci ar trebui să ne reamintim foarte pe scurt CV-ul impresionant al unui criminal internațional. Kissinger s-a distins ca agent oficial al familiei Rockefeller, ca un activist devotat și explicit pentru Noua Ordine Mondială, ca suporter al unui superstat european, ca un avocat al bombardării Iranului și, nu în ultimul rând, ca un criminal în Indochina, Bangladesh, Chile, Cipru și Timorul de Est.

*

Un cercetător medical de la Harvard a vrut să vadă cât de ușor îi poate fi acceptat un text în revistele academice de specialitate. Așa că a inventat un articol despre „rolul chirurgical al cacao în cerealele de la micul dejun” și l-a trimis sub numele, evident false, de Orson Welles și Pinkerton A. Le Brain către 37 de reviste, iar 17 i-au acceptat deja contribuția științifică. Jurnalele încă nu i-au publicat capodopera, deoarece așteaptă bani din partea cercetătorului sub pretextul unui comision de evaluare. Dar alte publicații i-au trimis aprecieri pentru contribuția sa și i-au descris metodele ca „inovatoare”. Morala poveștii ține de încrederea nelimitată acordată unor reviste pretins științifice și posibilitatea de manipulare nemărginită care derivă de aici.

Articol pulicat simultan pe Karamazov

FOTO: UN Geneva/Flickr

Articole similare

Top