Anacronic
Ultimele postari ale lui Anacronic (vezi toate)
- Ideile au consecințe. Introducere - 22 februarie 2021
- Anacronic pentru copii – o pledoarie pentru clasic și cultivarea virtuților - 12 august 2020
- Robotul, mutantul și artistul - 27 iulie 2020
Ce probleme grave și pe capul lui Juncker! Nu, nu e vorba de tancurile rusești aflate la “două săptămâni de Kiev”, de la Putin în persoană citire, sau citare, cum doriți.
Săracul om s-a împotmolit urât de tot în egalitatea de gen. Nu prea are soluții la această gravă problemă europeană (n.r. egalitatea numerică între păsărici și cuculeți în cadrul oricărui colectiv de oameni ai muncii). Așa se face că ne-am pricopsit cu Federica Mogherini pe postul de înalt reprezentant pentru politică externă.
Doamna cu pricina este o respectabilă mamă și soție, nimic de zis. O mică problemă ar fi doar că este un fost (oare?) înfocat activist de stânga. A doua mică problemă ar fi dizertațiile pline de admirație față de Putin, ținute prin cercuri restrânse (sau mă rog, relativ restrânse).
Evident, orice “progres” vine cu un preț. Așadar, trăiască egalitatea de gen, trăiască imperiul euro-asiatic! Ucraina, Moldova, țările din estul Europei, țările baltice, Rusia, Putin, precum și competența înaintea formalismelor etc. sunt probleme minore.
Bravo, Junker! Tot înainte, UE!
PS: Pentru cei născuți după 1989, dar și pentru politicienii care și-au dus traiul suficient de decent la vest de zidul Berlinului, că poate nu știu, cu emoție în glas și minte, iată, rememorez obiceiuri din frumoasa instituție comunistă a pionierilor. La școală, după model sovietic, pionierii stăteau în poziție de drepți când comandantul de detașament spunea: “Pentru gloria poporului și înflorirea României socialiste, pentru cauza Partidului: înainte!” Răspunsul se dădea în cor: “Tot înainte!”.
Este similar și cu “Vpered”, fițuica bolșevică fondată de Lenin în 1905, întâmplător similar cu “Forward!”, sloganul de campanie al lui Barack Obama, este de asemenea recunoscut comportament al soldatului sovietic și de ce nu, al celui rus modern. Să ținem minte trei cuvinte: Kiev, două, săptămâni.
FOTO: AP Photo/Luca Bruno