Susțineți Anacronic.ro

Confruntaţi cu perspectiva neliniştitoare a unui marş implacabil spre Progres, acel “one far-off divine event,/to which the whole creation moves”, una dintre puţinele opţiuni aflate la dispoziţia individului este anacronismul.

Ieşirea din timp, alături de cultivarea virtuţilor, a tradiţiei şi a necreatului, reprezintă o încercare naturală de a recupera ceva din firescul vieţii. Sabotarea istoriei, înţeleasă ca evoluţie deterministă, devine astfel o tehnică esenţială de supravieţuire morală, spirituală şi culturală.

Însă anacronismul nu este doar o ripostă instinctuală la teroarea Whig, ci mai ales o încercare de a submina prin vorbe şi fapte presupoziţiile unei viziuni totalitare din care persoana a dispărut complet, cu toate consecinţele ce decurg de aici.

Din acest motiv, pe această platformă se vor regăsi atât deconstrucţii ale modernităţii, în ipostazele sale politice, economice, culturale sau religioase, cât şi prezentări ale unor alternative sănătoase.

Anacronic.ro este o platformă conservatoare care prețuiește viața, libertatea și proprietatea. Credem în individ, familie și comunitate, privim cu neîncredere apriorică statul mare și puternic, precum și perdeaua de fum numită “binele general”. Credem în specific local și în firea lucrurilor. Devine naturală astfel neîncrederea noastră în relativism moral, în corectitudine politică, în monopolurile economice, politice și de idei.

Anacronic.ro nu încearcă să-și facă prozeliți sau să câștige vreunul din veșnicele războaie între tribul roșu și tribul albastru, promovate cu atâta forță de media mainstream. Anacronic.ro nici măcar nu se află în calea celor care curg cu mainstreamul.

Anacronic.ro este doar un reper, o mică redută care încearcă să conserve firea lucrurilor din calea asaltului progresist. Prin natura ideilor pe care le profesează, anacronic.ro nu este “eligibil” pentru banii corporațiilor economice, politice sau geopolitice. Anacronic.ro se bazează pe sprijinul celor care cred că acest reper trebuie să existe, mai mult decât atât, depinde de acest sprijin.

Sprijiniti cultivarea Tradiției și demitizarea idolilor modernității. Vă invităm să priviți conținutul anacronic.ro, titlurile Editurii Anacronic ca pe o colecție care spune o singură poveste.


Cum ne puteți sprijini?

1. 2% din impozitul pe venit

Ca persoană fizică, puteți direcționa 2% din taxele pe care le datorați statului pe anul precedent către Asociația Anacronic. Completați formularul 230 și depuneți-l la agenția ANAF de care aparțineți până pe 15 martie.

[pdf]

2. 20% din impozitul pe profit

Ca persoană juridică, puteți acorda o sponsorizare către asociație. Aceasta sumă poate fi scăzută integral din impozitul datorat pe anul 2018 dacă ea nu depășește 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul datorat pe profit. Puteți dona și sume mai mari decât cele corespunzătoare calculului de mai sus, urmând ca sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit Codului Fiscal, să se reporteze în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

3. Donații prin transfer bancar

Puteți face donații fixe sau recurente în următoarele conturi ale Asociației Anacronic, deschise la ING Bank:

RON: RO65 INGB 0000 9999 0615 7398

EUR: RO54 INGB 0000 9999 0615 7402

USD: RO86 INGB 0000 9999 0615 7408

Codul de identificare fiscală al enității non-profit “Asociația Anacronic” este 28925953.

4. Cumpărați cărți din Magazinul Anacronic

5. Citiți-ne, comentați, împărtășiți cu prietenii!

 

Pentru orice informații sau detalii privind sprijinul pe care doriți să ni-l acordați, vă rugăm să ne scrieți la donatii@anacronic.ro.

Top