Lansare de carte. Fața nevăzută a homosexualității

Vlad Liceac

Vlad Liceac

Student al Facultății de Filozofie din cadrul Universității București, cu un interes în domeniul științelor politice și al literaturii.
Vlad Liceac

Dr. în bioetică Virgiliu Gheorghe și Andrei Dârlău vor lansa astăzi, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din București, cartea “Fața nevăzută a homosexualității” (Editura Christiana, 2015).

fata-nevazuta-homosexualitatii

Cartea a stârnit deja reacții încă dinainte de lansare, ca urmare a presiunilor exercitate de activiștii gay pentru a interzice evenimentul. Inițial, organizatorii au dorit ca evenimentul să aibă loc în Aula Universității, dar conducerea instituției nu a dorit acest lucru și chiar a trimis un mesaj de delimitare: “Universitatea București precizează că evenimentul Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii , anunțat pentru miercuri, 18 februarie 2015, la Casa de Cultură a Studenților, nu este organizat în colaborare cu Universitatea din București și nu se desfășoară cu sprijinul sau sub egida Universității din București”.

Astfel, chiar dacă evenimentul se va organiza în alt loc decât în Aula Universității, acest lucru tot nu i-a mulțumit pe activiștii homosexuali, care și-au încurajat brigăzile, pe pagina de Facebook, să adreseze un “mesaj ferm” Casei de Cultură a Studenților dacă apreciază că aceste eveniment “afectează imaginea comunității LGBT”.

În același timp, Universitatea spune că respectă “diversitatea culturală și de opinie” dar se delimitează de eveniment pe cât îi stă în putință.

Anul trecut, în sala de cinema de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale”, a fost organizat un eveniment de către Asociația ACCEPT și Asociația TRANSform cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București.

FOTO: philippe leroyer/Flickr

Articole similare

Top