Cu drag, despre România

Ştefan Bârgăoanu

Ştefan Bârgăoanu

Căsătorit, tată a doi copii. Softist (nu sofist) din 1998, Agile coach. Pasionat de Agile, Conservatorism și muzica bizantină.
Ştefan Bârgăoanu

Ultimele postari ale lui Ştefan Bârgăoanu (vezi toate)

Este 1 Decembrie din nou și mă gandesc cu drag la noi, la România. Iată ce-­mi dă speranță pentru viitor:

Încă suntem aici, împreună

Unii ar spune că nu e mare lucru, dar „ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună”? Dacă supraviețuirea în istorie, ca popor și ca țară nu ni se pare mare lucru, atunci hai să­-i întrebăm pe evrei ce părere au ei despre asta.

Încă nu am făcut mare lucru

Da, avem Voronețul și Transfăgărășanul, dar toți știm că alții au Capela Sixtină și stații spațiale orbitale. Partea bună este că ne rămân atâtea lucruri extraordinare de făcut nouă, românilor de acum, precum și celor ce vor urma: prima autostradă care trece Carpații, primul submarin atomic românesc, primul român pe Marte etc. Hai să ne suflecăm mânecile și să ne punem pe treabă!

Suntem neguvernabili

Veacuri de supunere ne­-au învățat să spunem ca ei și să facem ca noi. Ne-­a fost de folos atunci, dar se pare că ne cam încurcă acum, când suntem suverani, știți, chestia cu încremenirea în proiect… Dar ideea de bază este corectă: nu putem fi cu adevărat liberi dacă nu suntem fundamental suspicioși față de cei care ne conduc, chiar dacă vorbesc aceeași limbă cu noi. Tot răul spre bine!

Încă mai credem

Rămânerea în urmă chiar are și avantaje, ne-­am întors în istorie poate la timp ca să facem un schimb reciproc avantajos cu europenii mai dezvoltați decât noi: ei ne învață despre buna guvernare, noi pe ei despre Dumnezeu.

Suntem români și avem treabă. Pentru mulți ani. La mulți ani!

FOTO: shadowsinlights.com

Articole similare

Top